Miksi painotöiden keskittäminen on kilpailuetu?

Netti on verraton väline, mutta kaikkia painotuotetta se ei pysty korvaamaan. Fyysinen, käsin kosketeltava painotuote – olipa se myyntiluettelo, mainoskirje tai vaikkapa messuesite – tekee edelleen vahvan vaikutuksen ja jättää pysyvämmän muistijäljen. Painotuote on yrityksen käyntikortti, joka saattaa olla potentiaalisen asiakkaan kriittisten silmien alla pitkäänkin. Siksi ei ole yhdentekevää, miten painotöiden tilaaminen ja toteuttaminen tapahtuu.

Lähes jokainen yritys tarvitsee painotuotteita, joita ei kerta kaikkiaan voi siirtää ainoastaan verkkoon. Mainostarroja, käyntikortteja, messuesitteitä, julisteita, myyntipistemainoksia ja monia muita. Usein miltei jokaiseen eri materiaaliin käytetään yhä edelleen omaa, erikoistunutta painolaitosta, joko vanhasta tottumuksesta tai koska keskittämisen etuja ei ole pohdittu. Tällöin yleensä myös sekä virheiden vaara että kustannukset kasvavat.

Painotöiden keskittämisen viisi tärkeintä etua

  1. Kaikki yhdestä osoitteesta: Mitä useampi yhteistyökumppani, sitä enemmän aikaa painotöiden tilaaminen, valvonta ja hallinnointi vie. Usein se on pois asiakkaan ajasta, jonka voisi käyttää paremminkin.
  2. Sujuvuus: Tuttu painotyökumppani tuntee asiakkaan värimääritykset, logot ja muut vakioaineistot ja voi ainakin osittain ylläpitää yrityksen kuvapankkia. Perustietoja ja -materiaaleja ei tarvitse tuon tuostakin koota ja lähettää useille yhteistyökumppaneille.
  3. Ennakoitavuus: Jokainen painotyö on erilainen, mutta tutun kumppanin kanssa työskenneltäessä sekä laatu ja hinta että toimitusajat ja -varmuus ovat varsin tarkoin ennakoitavissa.
  4. Toiminnan jalostaminen: Kun painolaitos ymmärtää asiakkaan toimintatavat ja tarpeet, se voi antaa arvokkaita ideoita ja vinkkejä. Selvää rahaa voi säästyä jo pelkällä käytettävän paperin valinnalla.
  5. Hinta: Kiinteä asiakassuhde vähentää radikaalisti sekä asiakkaan omaa työtä että painolaitoksen laskuun kirjattavia työtunteja.

Keskittämällä painotyönsä mahdollisimman harvalle alihankkijalle yritys kuin huomaamattaan saavuttaa sekä ajallisia että rahallisia säästöjä – ja parhaassa tapauksessa saa myös uutta, hyödyllistä näkökulmaa painotuotteidensa suunnitteluun ja toteutukseen. Peukalosääntönä voisikin sanoa, että mitä enemmän painotöitä yritys tarvitsee, sitä harvempaa alihankkijoiden joukkoa sen kannattaa enää nykypäivänä käyttää.

OTA TARJOUS

Tilaa ilmainen katalogimme!

Täytä tietosi, niin lähetämme printtikatalogin osoitteeseenne.
Lähetämme katalogin
osoitteeseesi