Painomeklarin rooli kulttuuripääkaupungin toteutuksessa

Tallinna Euroopan kulttuuripääkaupunkina 2011 oli yksi suurimmista koskaan Tallinnassa järjestetyistä tapahtumista. Ympärivuotinen spektaakkeli näkyi ja kuului Tallinnassa sekä pohjoismaissa.

Kulttuuripääkaupunkityöryhmän kilpailutettua painopalveluita tarjoavia yrityksiä Printlanti nousi esiin edullisena ja loogisena yhteistyökumppanina. Kaksi muuta kilpailutuksen voittaneista perinteisistä painotaloista pystyi tarjoamaan monia painopalveluita, mutta Printlantia tarvittiin tarjoamaan kaikkia painopalveluita. Meiltä oli yksinkertaisesti helpompaa löytää juuri se haluttu ratkaisu- erityisesti vaativimmissa painotöissä. Kaikenlaiset liikelahjat, t-paidat, rintamerkit, hatut, kaulahuivit, kynät, lehdet, liput, kutsut ja muut poikkeavan laatuiset painotyöt vaativat Printlantin laajan painoverkoston käyttämistä. Käsityöpainotteiset kyltit osoittivat erityisesti kuinka painomeklaripalvelun ei tarvitse olla pelkästään perinteistä painattamisesta.

Printlanti oli alusta saakka mukana myös suunnittelupuolella kulttuuripääkaupungin teemaa ja ilmettä rakennettaessa. Tämä työryhmä loihti muun muassa muistoesineen valituille vieraille Pyhän Nikolauksen Kirkon kuparisesta katosta. 1982 kirkko joutui tulipalon uhriksi ja katto jouduttiin vaihtamaan uuteen. Vanha kärsinyt katto löysi uuden hienon käyttötarkoituksen virolaisten seppien takomana kulttuuripääkaupunki rintamerkkinä.

kulttuuriala