Teimme EU:n puheenjohtajuudesta jotain käsin kosketeltavaa

Kun eteläisen pikkuveljemme, Viron hallitus, haluaa vuoden 2017 EU:n puheenjohtajuudestaan jotain fyysistä todistetta, emme Suomenlahden Printtimanagereina voi muuta kuin tarttua haasteeseen ja esitellä sitä kuuluisaa suomalaista sisua.

Homman nimi siis oli keksiä tyhjästä kaiken kattava brändäys Viron valtiolle. Sen täytyi olla jotakin hyvän maun mukaista ja kunnioittavaa muita EU-jäsenmaita kohtaan, mutta samalla jättää pysyvä vaikutus hyödyntämällä perinteisiä elementtejä, joita virolaiset pitävät arvossa. Meille oli itsestään selvää, että tämä pieni ja pippurinen entinen neuvostomaa haluaisi näyttää kuinka pitkälle he ovat lähes 30 vuodessa tulleet, ja miksi he ovat Euroopan teknologian kehityskeskus. Tämä myös tarkoitti sitä, että meidän painotuotteiden tulisi olla vähintään yhtä kunnianhimoisia.

Nykypäivänä kun puhutaan printtifirmoista, ei puhuta pelkästään käyntikorteista ja tarroista. Printlantin väen ylpeys kumpuaakin siitä, ettei asiakas tarvitse kuin idean, koska he voivat tuoda tämän idean henkiin kaikissa elämän muodoissa. Jos se on olemassa, me toteutamme sen. Jos sitä ei ole vielä edes olemassa, me keksimme sen. Siksi EU2017-projektin parhaita puolia olikin ottaa kaikki irti virolaisen disainin valtavasta määrästä. Kuten meilläkin Suomessa on tapana, myös virolaiset ilmaisevat tyylitajuaan ylpeästi luonnollisten elementtien kautta minimalistiseen, lähes skandinaaviseen tapaan. Tämä realisoituu kannettavina tyylikkäinä kivien muotoisina virtalähteinä, paikallisesti valmistettuina marjojen tuoksuisina kynttilöinä jotka tulevat samassa pakkauksessa samaisten syötävien marjojen kanssa, sekä virolaisten muotisuunnittelijoiden käsintehtyinä vaatekappaleina, unohtamatta tietysti jäkälää sekoitettuna suklaaseen! Mutta jos moderni Viro on jostain tunnettu, niin ID-korteista ja e-kansalaisuudesta, eli tämä oli pakko muistaa myös painoratkaisuissa.

Kuten näkyy olemme jakaneet muutamia kuvia EU2017 -kampanjasta, joista voit ammentaa inspiraatiota, mutta muista, mikään ei korvaa uutta ja uniikkia – joten nykäise printtimanageria hihasta ja tehdään historiaa!