Painoalasta tulee vihreämpi

Andrusin mukaan Print On Demand on painoalan tapa säästää luontoa.

Runebergin päivä sai meidät ajattelemaan torttujen lisäksi myös tietenkin kirjallisuutta, ja samoin meidän historiaa kirjapainon parissa.

Printlantin valttikortti on ehdottomasti kumppaniverkosto, joka on yhtä laaja kuin monipuolinenkin. Suomenlahden alueen asiakkaille voidaan tarjota kilpailukykyisimmät hinnat ja nopeat toimitukset kaikilla toimialueilla, brändäyksestä messuosastoihin, kuten myös kirjojen painatukseen.

Runebergin päivän kunniaksi kirjoitammekin tällä kertaa kumppanistamme lätäkön toisella puolella. Andrus Reinsoo perusti Suomessa, Virossa ja Skandinaviassa toimineen kirja- ja lehtipainon 90-luvun alussa ja myi sen tuottoisasti vuonna 2013.

Andrus ei kuitenkaan malttanut pysyä alaltaan kauaa poissa ja aloitti uuden digipainon vuonna 2015. Samana vuonna myös yhteistyö Printlantin kanssa alkoi ja he ovatkin yksi syy kustannustehokkaisiin ratkaisuihimme.

Andrus, ketkä ovat tyypillisiä asiakkaitanne?

– Pääasiassa meidän asiakaskunta koostuu mainostoimistoista ja pienemmistä itsenäisistä julkaisuista. Työskentelemme ammattilaisten kanssa, jotka tietävät mitä haluavat, jolloin mekin tiedämme tasan mitä tarjota, ja näin muodostetaan todella tehokas loppuratkaisu. Esimerkiksi Printlantin printtimanagerit hoitavat useita asiakkuuksiaan meidän kautta ja tietävät säästävänsä asiakkaiden resursseja.

Mitä työkoneita ja ohjelmistoja käytätte?

– Jotta asiakkaalle voidaan tarjota yhtenäinen ja sulava palvelu, käytämme Canonin koneita ja ohjelmia. Painotiedostot saatuamme voimme vain lisätä oikeanlaiset määritykset ja koneet aloittavat työn. Mitä nopeampaa meidän toimintamme on, sitä nopeampia ja edullisempia asiakkaan painotyöt ovat.

Miltä painoalan tulevaisuus näyttää?

– Pienemmät painotalot tulevat katoamaan digipainojen edeltä. Isommat painofirmat vaihtavat kalustonsa digitaaliselle ajalle. Painotuotteet tulevat olemaan persoonallisempia ja kaikki tuotanto tulee tehdyksi vain tarpeen mukaan.

Minkälainen on tyypillinen painoprojekti?

– Esimerkiksi tänään työskentelemme vuonna 1985 perustetun Tallinn Book Printersin kanssa, ja annamme heille ns. hybridituotteen. Ensin he tilaavat meiltä 800 kirjaa, ja tarpeen tullen voimme painaa heille satunnaisia määriä, koska painotiedostot ovat järjestelmässämme. Painomäärä perustuu siis asiakkaan tarpeeseen, eikä ylimääräisiä tehdä. Print On Demand -painotyyli säästää asiakkaan resursseja.

Miksi Print On Demand?

– Resurssien sekä varastotilan säästämiseksi. Miksi tunkea satoja kirjoja varastoon, kun asiakas voi tilata vaikka 90 kappaletta nyt suoraan hyllyyn ja toisen satunnaisen määrän myöhemmin? Isommat kertatilaukset eivät enää tule edullisemmiksi.

Yritämme aina ajatella liiketoimintaa asiakkaan silmin, ja siksi toimimmekin hyvin Printlantin kanssa, koska heillä on sama periaate.

Onko digitaalisuus ja tarpeeseen perustuva painaminen ympäristöystävällistä?

– Digipainossa ei käytetä niin paljoa kemikaaleja kuin perinteiseen tapaan. Tarpeen mukaan painaminen on tietenkin vihreämpää, kun säästetään painomateriaaleja, eli pääasiassa luontoa. Emme paina kirjoja, jotka päätyvät varastoihin homehtumaan, ja kovakantisia kirjoja on kallista tuhota.

Vanhan käytännön mukaan kirjoja, mainoksia ja muita painotuotteita piti tilata isoja määriä, jotta se tulisi edullisemmaksi. Nykyään voimme jo sanoa, tilaamalla fiksusti juuri tarvitut määrät, optimoit resurssisi yrityksesi eduksi”, Andrus kiteyttää.

TILAA ILMAINEN IDEAKUVASTOMME

Tilaa ilmainen katalogimme!

Täytä tietosi, niin lähetämme printtikatalogin osoitteeseenne.
Lähetämme katalogin
osoitteeseesi

Kuvastomme tarjoaa ideoita ja inspiraatiota tulevaisuuden painotöihin.